Vacature Steunfractielid

logoCUWijdemeren.jpg.jpegmaandag 01 april 2024 17:11

De fractie van de ChristenUnie Wijdemeren is op zoek naar versterking! Onze fractie heeft momenteel 1 raadslid, 2 commissieleden en 3 steunfractieleden. We zijn voornamelijk op zoek naar mensen uit Loosdrecht, Nederhorst den Berg en Ankeveen, maar inwoners van de andere dorpen zijn ook welkom.

Wat ga je doen?
Bij deze functie draait alles om inhoud: je leest en praat mee over allerlei onderwerpen die in onze gemeente spelen. Denk aan maatschappelijke en sociale zaken, bestuur en financiën, ruimte en economie. Je ondersteunt ons raadslid en commissieleden bij de voorbereidingen van vergaderingen, het stellen van vragen of je helpt praktisch mee wanneer we bijvoorbeeld op een markt staan. Je hebt contact met inwoners en organisaties om te horen wat er leeft. Bij de verdeling van onderwerpen en taken kijken we naar talent, ervaring en persoonlijke interesse. Dit betreft een functie op vrijwillige basis.

Wie ben jij?
We zoeken iemand die betrokken is bij wat er in onze dorpen leeft. Je volgt de actualiteiten in Wijdemeren en bent kerkelijk en/of maatschappelijk betrokken. Je onderschrijft de grondslag en de beginselverklaring van de ChristenUnie en je wilt je inzetten voor onze inwoners. 

We zoeken iemand met...
- Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
- Affiniteit met de ChristenUnie en christelijk-sociale politiek
- Organisatorische vaardigheden
- Ervaring met social media (is een pré)
- Kennis van financiën (is een pré)
- De bereidheid lid te worden van de ChristenUnie

Wat bieden wij?
- Een plek om je politieke talent te ontwikkelen
- Een mooi cursusaanbod vanuit de landelijke ChristenUnie
- Handen en voeten geven aan jouw christelijk-sociale idealen
- Verbinding met dorpsgenoten en vergroten van je netwerk

Start
Fractievergaderingen zijn maandelijks op maandagavond. Als steunfractielid ben je in elk geval aanwezig bij de fractievergaderingen. De gemeenteraad vergadert maandelijks op donderdagavond. Commissievergaderingen zijn maandelijks op de dinsdag- woensdag- en donderdagavond. Commissieleden ontvangen voor het bijwonen van commissievergaderingen een vergoeding. Mocht je op termijn commissielid willen worden, daar is ruimte voor.

Belangstelling?
Stuur een mail met je motivatie en CV naar onze fractievoorzitter Esther Kaper: e.kaper@wijdemeren.nl. Heb je vragen over jouw geschiktheid of deze vacature? Neem dan telefonisch contact met ons op: 06-15267320.   

« Terug

Reacties op 'Vacature Steunfractielid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.